Óriás Dog Kennel

Az Óriás Dog Kennel
Magyarország legeredményesebb dog tenyészete

Nagy Tibor Nagy Tibor vagyok az Óriás Dog Kennel Kiállítóként több, mint 40 dogommal, több száz győztes címet értem el hazai és külföldi kutya kiállításokon. Tenyésztőként több mint harminc győztes alommal, valamint számos hazai és külföldi tenyésztési nagydíjjal elértem a hármszoros aranykoszorús mestertenyésztő címet.
Kiképzőként több dogommal számos munkakutya bemutatón vettem részt.
Küllembíróként 15 fajtát bírálok 25 éve 20 országban.  

 
VISSZATEKINTÉS
Néhány adat kutyás múltamból


1942-ben Budapesten születtem. Gyermekkorom nagy részét is itt éltem. Szüleimnek szerencsére voltak vidéken élő testvéreik, akik valamennyien tartottak kutyát. Én már kiskoromtól kezdve a nyarat mindig vidéki rokonaimnál töltöttem. Talán a legnagyobb élményt jelentették már akkor is a kutyák. Minden szünidő végén fájdalmas volt a búcsú a kutyáktól, de jó volt tudni, hogy a következő évben ismét találkozhatok VELÜK. Persze az igazi álmom a saját kutya volt, amire jó sokáig kellett várnom.

Főiskolai tanulmányaim befejeztével a diploma átvétele alkalmából a családom egy kívánságom teljesítését helyezte kilátásba. Mi mást is kérhettem volna,. Mint egy kutyát. De milyen kutyát? A kutyák Apollóját: egy német dogot. Így lettem már több mint 38 éve dogos.


A szerelem azóta is tart. Időközben belefogtam a tenyésztésbe is, sőt küllembírói vizsgákat tettem, először német dogból, majd dobermannból, rottweilerből, boxerből, később mastifokból, legutóbb pedig tacskókból. A tenyésztésben a szerencse is mellém szegődött. Így aztán tenyészetemből az ÓRIÁS kennelből már 33 GYőZTES alom született. Jónéhány Hch, Ich, EuDDC győztes lett. Az eredményeken túl boldogít a tudat, hogy sok-sok új dogbarátnak nyújtanak örömöt az általam tenyésztett német dogok.

dogkennellogo

Egyik ilyen élményem volt tapasztalni azt a határtalan örömöt, amit két tizenéves testvér (egy fiú és egy leány) mutatott  amikor a budapesti EuDDC kiállításon átvették „Óriás” dogjukkal a Baby EuDDC győztes trófeát, valamint a fiatal felvezetők első és harmadik helyezettjének járó díjakat.

Erre szokták mondani: ezért érdemes volt fáradozni.

Sportbaráti üdvözlettel:

ntalairas

Olvasson véleményeket!

kutyapanzio-referenciak

dogkennellogo0

A Kutyák Apollója

3

1

2

4